utorak, 16. srpnja 2013.

"EKO-BIN"-inicijativa TZ Grada Visa za čišće plaže


Turistička zajednica Grada Visa pokrenula je hvalevrijednu inicijativu za čišće plaže.
Evo što poručuje direktor TZ GV:
TZ Grada Visa se uključila u projekt Eko Bin ( letak u prilogu). Ovim potezom želimo naglasiti našu orijentiranost na zaštitu i očuvanje okoliša Visa kao jedne od naših najvažnijih komparativnih prednosti.
Eko-bin je mala i funkcionalno oblikovana posuda za privremeno odlaganje sitnog otpada. Lagan je i lako prenosiv, prilagođen upotrebi na svim tipovima plaža, a izrađen je od reciklirajuće, ekološki prihvatljive i negorive plastike. Ima poklopac koji ne dozvoljava slučajno rasipanje sadržaja i jednostavno se koristi.

Pogodan je za nošenje u torbi ili ruci i može biti koristan ne samo na plaži već i u svakoj drugoj prilici. Eko-bin nije namjenjen jednokratnoj upotrebi. Bit cijelog  projekta i jeste u tome da svaki korisnik plaže ima mogućnost da na što više mjesta u gradu  ili mjestu u kojem boravi dobije eko-bin kao poklon kojeg će koristiti svaki dan i u svakoj prilici, na plaži ili izvan nje. Ako koša nema  u blizini, eko-bin se može isprazniti u stanu, hotelskoj sobi ili apartmanu. U slučaju da mu je unutrašnjost uprljana, lako se može oprati  i pripremiti za sutrašnje ponovno korištenje. 

Eko bin je gratis.

Osim u uredu TZ grada Visa, eko bin možete dobiti na:
Gradskoj plaži, kao i na plažama: Grandovac, Zaglav, Stiniva, Srebrna i Stončica.

Ivo Fiamengo





2 komentara:

  1. Pozdrovjom akciju, ali mislim da to neće skrenut pozornost od naših šporkih plaži, a i mista također. Nikad nismo dočekali sezonu šporkiji. To možda govori o novim funkcijama u Gradini, a možda i o NE snalaženju novog kadra. Tuko bi i Provislo reagirat, a možda i neće jer su izbori ionako pasali... Sramota!

    OdgovoriIzbriši