utorak, 2. srpnja 2013.

Zadovoljni radom Turističke zajednice Grada Visa?


Neki se dan, nakon nekoliko mjeseci, jedva, sastalo Turističko vijeće Grada Visa. Kako čujem Vjeko Karuza  je dao ostavku, a već od ranije nema Zorana Brajčića. Kad su njih dvoje, koji su imali puno dobre volje da pokrenu stvari, digli ruke od svega, onda je razvidno da stvari suštinski ne štimaju. Jedan od razloga moje, svojevremeno, date ostavke na članstvo u vijeću bila je i nada da ću potaknuti da se preispita način rada. Ali ništa od toga.
Žale mi se privatni iznajmljivači da nisu zadovoljni radom direktora, ali da li je to suština problema?
Ako nije dobar direktor TZ, nije li za to kriv onaj koji ga je doveo? A "doveo" ga je gradonačelnik. Kako je Ivo Radica, već u prvom krugu ponovno izabran za  gradonačelnika, mora biti da ga Višani ne smatraju ni za to odgovornim.
Ako nije dobar direktor, nije li za to krivo Turističko vijeće koje ga je izabralo? Jedino sam ja na vijeću glasao protiv njegovog izbora, pa kad je većina odlučila drugačije onda ni oni ne mogu biti u krivu, valjda je većina u pravu.
A tko je onda kriv? Najveći dio viškog turizma, preko 75% noćenja, zasniva se na privatnim iznajmljivačima.  Sve dok oni ne shvate da su oni gazde, a Turistička zajednica samo njihov servis i dok stvari ne uzmu u svoje ruke ništa se bitno neće promijeniti.


2 komentara:

  1. Direktora TZ Vis je, kako vi kažete, zaposlio gradonačelnik Visa a nije li njegovu ženu za direktora "Nautičkog centra" zaposlila
    gradonačelnica Komiže.

    Sad vi razmislite tko sa kime vodi tajne dogovore, a javno su konkurenti?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sram bilo gradonačelnicu Komiže e. Ha ha ha
    Ona je kriva za nerad TZ Visa i nitko drugi

    OdgovoriIzbriši