nedjelja, 6. studenoga 2016.

HDZluk: Marš u podrum neznanja!


Kad vidite intelektualni izgled Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH, te da je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek dođe vam da sretni uzdahnete očekujući bolje dane za kulturu. A onda dođe prijedlog da se poveća PDV od 5% na 13% za knjige, udžbenike, znanstvene časopise, kinoulaznice i dnevne novine. Farsa, samo farsa!
U stvari, to nije bilo ni neočekivano. Porezna reforma se radi više od šest mjeseci. Znači, rad je započeo za vrijeme najgore Vlade RH, za vrijeme Oreškovića, Karamarka, Hasanbegovića i Petrova, koju je tako zdušno iz Bruxellesa podržavao Andrej Plenković. Maske padaju!
Da se radi o osobama kojima je kultura i obrazovanje strano tijelo vidljivo je i po tome što su na mjestu podpredsjednika Sabora i ministra Ministarstva znanosti i obrazovanja plagijatori. Svojevremeno, gledao sam dokumentarnu emisiju o Australiji, koju su snimali Hrvati. Školarce su pitali da li u školi prepisuju, a oni su ih gledali u čudu, bilo im je nepojmivo da bi netko prepisivao. A nama je ministar za znanost i obrazovanje plagijator. Žele da nam knjige i obrazovanje bude što nedostupnije da bi mogli lakše manipulirati. Jasno i glasno kliču: dole izvrsnost!

Nema komentara:

Objavi komentar