srijeda, 2. studenoga 2016.

HDZlukov "Super hik"

Superhik uzima siromašnima i daje bogatima.

Iza mirnog, pokeraškog, lica Andreja Plenkovića krije se hladno, proračunato lice čovjeka koji se sprema zabiti zadnji čavao u lijes socijalne države. A sve kao da neće, uz nevin smješak.
Najsposobniji njegovi ministri su Zdravko Marić (Agrokor) i Martina Dalić (PBZ), koji su radili i u korporaciji odnosno banki. I ono što rade raditi će uspješno. U korist krupnog kapitala.
Nazovi porezna reforma jasno pokazuje u kojem će pravcu raditi ova Plenkovićeva vlada.  Oko 770 000 poreznih obveznika, koji čine cca 48% poreznih obveznika, od promjena kod poreza na dohodak NEĆE imati povećanja plaće. To su svi oni koji dobivaju neto plaću do cca 3.600,00 kuna. A tko će onda najviše dobit?. Oni koji dobivaju neto plaću višu od cca 17.000,00 kuna i čine 2% od ukupnog broja poreznih obveznika dobiti će 28% od ukupne godišnje razlike plaća između dosadašnjeg i predloženog izračuna poreza na dohodak. Od HDZ očekivano, a MOST se ogolio kao pohlepna trgovačka stranka.
Ne samo da potplaćeni neće dobiti povećanje plaće nego im se standard dodatno ruši poskupljenjem kruha, mlijeka,ulja, šečera i lijekova.

Nema komentara:

Objavi komentar