nedjelja, 25. veljače 2018.

Maslina i Intrada 2018.


U Splitu održana je XV. jubilarna međunarodna manifestacija maslinara Mediterana "Maslina 2018." i IV Intrada.
Na ovogodišnjoj Maslini sudjelovalo je 456 maslinara sa 590 uzoraka maslinovog ulja, pripravaka od ulja i konzerviranih plodova masline iz osam država Mediterana. Ocjenjivanje kvalitete maslinovog ulja vrši se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo iz Splita – međunarodno ovlaštenom laboratoriju za ocjenjivanje maslinovog ulja. Na Intradu su svoje uzorke poslali poljoprivrednici iz četiriju država, ukupno 67 natjecatelja sa 246 uzoraka poljoprivrednih proizvoda (od grožđa, sira, mesa, ribe, meda, marmelada i drugih proizvoda).
Šampion Masline 2018. je OPG Šalov iz Gustirne, a šampionska uljara je “Bilaja” iz Marine. Plakete su dobili vicešampioni: “Maslinik” d.o.o. Varaždin, Ernest Kante iz Šempasa, Tonči Moretić iz Mokošice i Robert Horvatin iz Šmarja. Šampion Intrade Split 2018. je Karmen Krnčević iz Šibenika, a vicešampioni su “Sadjarstvo in vinarstvi Marinić” iz Kojskog i “Laboratorij okusa” iz Splita!


Ja sam za svoje ulje iz Podstražja dobio medalju, a sa Visa sam primjetio samo Francesku Bornhofen, koja je dobila pregršt medalja za ulje i sa Intrade. Proglašena je šampionom Intrade za konzervirano voće.

Nema komentara:

Objavi komentar