utorak, 29. svibnja 2018.

Da li je jučer bilo Gradsko vijeće?


Da li je je jučer zasjedalo Gradsko vijeća Grada Visa? Je! Eno gore gradskih vijećnika. Bilo je to kao u nijemom filmu, a radnja je bila gimnastika: diži...spusti ruku. Od gradskih vijećnika očekuješ  prijedloge, dopune, iznošenje argumenata i stavova, ali ništa od toga. Siniša Brajčić je pokušao isprovocirati raspravu, ali uzalud. A i on, pod točkom izvješće o poslovanju Gradine govori o izvješću revizora o Gradini, pa umjesto odgovora dobije upozorenje da je to tema slijedeće točke. A na točki o nalazu revizora ni on ni ostali ni riječi, pa je ostalo u zraku zašto je revizor dao negativno mišljenje.
A možda Zubčić i Radica tako dobro pripreme sjednicu da se nema što reći. Ali zašto onda neki ponekad glasaju protiv ili su uglavnom suzdržani? Pitaj Boga! Stara je rimska izreka : Qui tacet nihil dicet: iz šutnje se ne može izvesti nikakav zaključak.
A nije da nisu odradili važne stvari. Donijet je Plan gospodarenja otpadom, kao pretpostavka natjecanja za novac iz europskih fondova, da bi se riješilo smetište. Samo do novaca teško, jer naši sudovi nisu u stanju brzo riješiti najobičnije imovinsko pravne poslove. A u Europskoj zajednici imamo najveći broj sudaca po glavi stanovnika.

Nema komentara:

Objavi komentar