srijeda, 23. svibnja 2018.

"SuPerKultura 4" na otoku Visu


U kazališnom programu ZIMSKOG TEATRA NA VISU, iako sve već miriše na ljeto, dolazi nam Ana-Marija Fabijanić, umjetničkog imena Ane Paška, rodom s otoka Paga i jedna od najsvestranijih mladih umjetnica s naših otoka. Osim što je jedna od osnivačica BESE, Ane se bavi riječima, slikama, zvukovima, glazbom, filmom i kazalištem. U svojem najnovijem projektu IMPROVIZIJE, ona zajedno s publikom, jednostavno improvizira koristeći sve dostupne alate, tijelo, glas, glazbu, instrumente i inspiraciju. S jako puno smijeha i radosti. Predstava koja je postala stalan repertoar u Splitu, dolazi na Vis u Komižu u petak u 20h u Galeriju Boris Mardešić, slobodna je za sve uzraste i besplatna. 
Subota je posvećena viškom arhipelagu tako što ćemo se baviti botanikom, poviješću, arheologijom, ekologijom, tradicionalnim narodnim mudrostima, kuhinjom i jedrenjem na cjelodnevnom izletu brodom Odysseus kojim ćemo posjetiti Svetac i Brusnik. Mjesta na brodu su ograničena te se za informacije treba javiti na 095 5177 577. 
SuPerKultura je urodila još jednom redovitom kreativnom aktivnošću za djecu na otoku, pa mlada violinistica Maša Ljotić od travnja redovno radi s djecom u GLAZBAONICI. Nakon njihovog nastupa za Dan planeta Zemlje, očekuje nas novi koncert u nedjelju u 17h na trgu Škor u Komiži. Mladi novoosnovani dječji bendovi „Paprika“ i „Superbend“ pozivaju, skupa s nama, obitelji i rodbinu, susjede i otočane da ih podrže u njihovim novim glazbenim karijerama. 
Program SuPerKulture dio je projekta "Permanent Art" te se realizira u suradnji s: Odysseuss line j.d.o.o.., a organizator je Umjetnička organizacija BESA. 
Program sufinancira: Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova, Grad Komiža.  Više o detaljima programa na FB i web stranici Kazališta BESA. Autor teksta: BESA

Nema komentara:

Objavi komentar