srijeda, 1. svibnja 2019.

Živio Prvi maj!

Viški laburisti čestitaju Vam Međunarodni dan rada!


Mogu li čestitka i prazna obećanja vladajućih povodom Praznika rada nadomjestiti pravu, istinsku brigu za radnike i radnička prava u Hrvatskoj? Premijer, ministri, predsjednica, svi nude šuplje fraze koje ne mogu napuniti radnički tanjur, niti platiti nepodmirene račune radnika. 
Teško je, znamo, u državi gdje HDZ već tri desetljeća provodi ili omogućuje sustavnu pljačku i neutralizira ono malo pravne države što nam je još ostalo, omogućiti dostojanstven život radnika i njihovih obitelji. Nakon procesa privatizacije u hrvatskom stilu, nestale su tisuće radnih mjesta, ali tu nije kraj. Pljačka, nezakonite radnje i nepostojanje vladavine prava i dan danas uništavaju ono malo industrije i radnih mjesta što je ostalo i pritišće radnike, koji svakodnevno dolaze na posao ostvarujući nikakvu ili plaću nedostatnu za život. 
Tim više bole isprazna obećanja i ponižavajuće čestitke radnicima, koji se iz dana u dan muče održati glavu iznad vode. Jer kad ih potopi, preplavi, uzimaju kofer u ruku i odlaze u potrazi za boljim životom, odlaze u države gdje radnici i radništvo nisu tek mrtvo slovo na papiru. Odlaze tamo gdje ih se cijeni, pošteno plaća i gdje njihova obitelj može ugodno živjeti. Odlaze ne mareći za sve što su oni i njihovi preci stekli, odlaze ne okrećući se. 
Je li primjereno čestitati Praznik rada našim radnicima, praznik koji slavi prava radnika, koja u Hrvatskoj ne postoje? Pa ipak, u nadi da će na vlast doći oni koji znaju kako je težak radnički kruh, koliko su vrijedne radničke ruke, čestitamo vam Praznik rada!
Hrvatski laburisti-Stranka rada

Nema komentara:

Objavi komentar