četvrtak, 29. srpnja 2010.

Otok Vis u top 26 otoka svijeta

Otok Vis je u izboru The Travels Zone uvršten među 26 otoka svijeta koje treba posjetiti, više vidjeti na linku http://www.thetravelerszone.com/travel-destinations/26-untamed-islands-around-the-world/.

1 komentar:

  1. Odlična vijest. Samo kad se pročita cijeli članak i usporedi sa člancima o drugim otocima koji su se našli na top listi, Vis je u top-u najviše zbog prekrasne prirode.

    Bilo bi interesantno imati podatak o BDP-u pojedinog stanovnika ovih otoka i usporediti ih sa viškim BDP po glavi stanovnika. Mnogi bi se iznenadili......neugodno. Naš BDP nije ni 20% prosjeka BDP po glavi stanovnika otoka iz konkurencije (provjerio sam).

    Logičan zaključak koji slijedi je da smo ništa ili vrlo malo uradili da zbog ove ljepote (koju turisti iznimno cijene) živimo puno bolje, a možemo................

    Tko je kriv. Pa mi......svi skupa (netko više, a netko manje)
    Vis svakako nije kriv. On je u glavima nekih od nas kriv (mojoj svakako ne) što je lijep i što ga drugi cijene, a mi jednostavno to neznamo iskoristiti da živimo bolje i sačuvamo ljepotu da mu se i za sto-dvjesto godina opet dive.

    OdgovoriIzbriši