četvrtak, 22. srpnja 2010.

Štandovi u Gradu Visu


U kojem je selu ovaj varšar?.........u gradu Visu kažete, a ja mislio da je to staro urbano naselje kad ono selo. Tuđica varšar čini mi se najadekvatnija za ono što se vidi na slici.
Svi bi mi htjeli da su sve ulice asvaltirane, da je svugdje letrika, uređene plaže itd, a to košta. Iznajmljivanjem prostora za štandove grad Vis za to ostvari prihod, ali što je previše previše je. Po čitavoj rivi na sto mjesta samo đinđe. S jedne strane skupocjene jahte, a sa druge strane plastika i jeftini kineski proizvodi. Suveniri i otočni proizvodi samo u tragovima izgubljeni u moru neukusa. I tako, umjesto uređenja dobili smo nered u prostoru.
Dogodine bi trebalo sve to drugačije osmisliti, ovako grad gubi izgled uređenog turističkog mjesta.

2 komentara:

  1. Katastrofa. A da ne govorim da se od tih štandova ne vidi grad. Prekrivaju peškariju, trg isprid općine, kulu Perasti... Hitno ukloniti!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Što bi vi viška gospodo i ovce i novce raspitajte se malo oko cijena tih kvadrata betona koju ovi ljudi koji rade u vašem gradu plačaju i vidjet čete da plate gradu toliko novaca koliko večina vas ne pridonese u 10-15 godina zato ne kukajte.Koliko vam plačaju domaći vlasnici ovih silnih terasa za kafiće koji puno više zauzmu prostora vaših svetih betonskih kvadrata,a svi skupa ne plate taj prostor koliko ovi štanderi plate samo dva kvadrata.Usput ti štandovi su strancima jedina zabava koju navečer mogu nači u vašem svetom gradiču u kojem se nema gdje izači navečer.Baš na tom mjestu di je ova slika sa štandovima napravljena imali ste prekrasan koktel bar gdje su se jahtaši mogli zabavljati i potrošiti svoje mukom zarađene eure i što ste napravili sterali ste čovjeka stalnim pobunama ,a što je najgore sterali ste ga jer je (bija furešt splitski);a mogli ste od furešta naučiti kako strancu uzeti pare što je i svrha turističke sezone.

    OdgovoriIzbriši