ponedjeljak, 20. veljače 2012.

ZAMP-harač


Danas sam kupio prazni DVD da bi na njega spremio fotografije, čiji sam autor isključivo ja. Cijena je kupljenog DVD-a tri kune, a od toga 1,16 kune ide ZAMP-u, pod formom zaštite autorskih prava. Članovi ZAMP-a, iako nisu autori fotografija, ostvarivati će zaradu na račun mene koji kupujem prazni DVD, da bi spremio svoje autorske fotografije. I tako, za svaki prodani prazni CD, DVD, memorijsku karticu, PC itd, kojeg kupujemo, dio ide ZAMP-u. 
Obrazlažu da je to pravdeno, jer da se na njima može ilegalno snimiti neki sadržaj, na kojem netko drugi ima autorsko pravo. To drži vodu kao da bi bilo pravdeno da svi ljudi idu par godina u zatvor, jer neki ljude čine kaznena djela. Dali je to ta Vaša nova pravdenost predsjedniče Josipoviću?

Broj komentara: 7:

  1. Josipović nije tu da donosi zakone, nego vlada i sabor. A laburisti bi mogli biti glasniji pa napravit nekakav novi prijedlog zakona, dizat prašinu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Cjenik ne donosi ni vlada ni sabor već udruge skladatelja itd, tj ZAMP, a Josipović je bio tu osobno angažiran. Nije bezveze što je prvi podržao ACTA.
    A što se tiče laburista oni su se prvi odredili protiv ACTA, i jedini su u saborske klupe postavili maske simbole borbe protiv ograničenja internetskih sloboda. Osobno sam poslao Lesaru par e-maila na tu temu i predlagao da i u sabor dođu sa maskama. Ima na portalima dosta fotki laburista sa maskama Guy Fawksa. Može se o tim stavovima pročitati na www.laburisti.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Što je vama laburistima toliko Josipović stao na žulj? Bilo bi bolje da ste u saboru konstruktivniji a ne da samo kritizirate i držite štangu HDZ-u.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nakon dugogodišnjeg čekanja da se pojavi nova stranka na Hrvatskom političkom prostoru koja bi bila osvježenje eto Laburista.I kad su svi mislili rješenje je tu a oni isti i gori.Bitno je da su protiv,bitno je da pune glavu radnicima da se može ovako ili onako,lako je bez odgovornosti džati predavanja.Jedino što ste napravili i to zaista,popunili ste prazninu na ljevici i Hrvatska konačno ima ljevu stranku u parlamentu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Šjor Željko,
    Ako hoćete, sa zadovoljstvom ću kupit za vas (s tim da me isplatite), u inozemstvu takve CD/DVD i slićno)!
    Tako ćemo i mi aktivno učestvovati u borbi protiv domaćeg kriminala (uvažavajući strani, jer je ovaj manje gurmanski raspoložen)
    Pozdrav, Choban

    OdgovoriIzbriši
  6. Nemaju veze laburisti sa HDZ. Uostalom mi se protivimo što je SDP nastavio sa HDZ-ovom politikom. I dalje Rajići mogu prodavati Dukate bez da plaćaju poreze. Banke su prošle godine ostvarile veću dobit nego što su ovogodišnje "uštede" u proračunu koje idu na grbaču građana. Mi tražimo, a SDP i HNS ne dozvoljavaju više diferenciranih stopa poreza kako bi se teret ravnopravnije raspodijelio itd.
    Laburisti su lijeva stranka samo po tome što se borimo za socijalna prava. Radnik može biti i lijevo i desno i u centru i to za nas nije važno, bitno je boriti se da može dostojanstveno živjeti od svoje plaće.

    OdgovoriIzbriši
  7. Laburisti su skroz ljeva opcija između ostalog zato je Lesar i otišao iz HNS jer mu je bio previše liberalan.To šta bi vi htjeli da nije tako to je druga stvar ali to je vaš problem.

    OdgovoriIzbriši