nedjelja, 20. svibnja 2012.

Zakup Fortice


Grad Vis raspisao je natječaj o davanju u zakup tvrđave Sv. Jurja - Fortice, na određeno vrijeme, od 01.lipnja do 01.listopada 2012. godine. Svrha korištenja je kulturno-zabavno-ugostiteljska.
Početna zakupnina je 10.000,00 kuna mjesečno, a zakupac je u obvezi sam urediti prostor. Prostor je zaštićen, pa je zakupac u obvezi pribaviti dopuštenja konzervatora.
Prostor je izrazito zapušten i traži velika ulaganja. Lipanj je za par dana, a kad znamo koliko je vremena potrebno da bi se prikupili svi potrebni papiri, nema šanse da eventualni zakupac tako lako uđe u prostor i uredi ga za uporabu. 
Nije mi jasno kakav bi  to financijski interes mogao imati eventualni zakupac, da uzme u zakup na tako kratak rok. Osim, ako ima nešto što mi je nepoznato............a što je bolje da mi ostane nepoznato.......


Broj komentara: 5:

  1. nešto tu jako zaudara,zar ne?!!

    OdgovoriIzbriši
  2. ne nužno, natječaj je u načelu dobro napisan i za grad povoljan

    OdgovoriIzbriši
  3. točno, natječaj je samo dobro napisan. poslovno nema dugoročne logike niti za grad Vis, niti za građane, niti za investitora, niti za posjetioce,... a što se Fortice tiče, 2+2 je jednostavno 4. natječaj treba biti u skladu sa prostorno planskom namjenom (kulturno društveni sadržaji otvorenog tipa sa popratnom ekonomskom uslugom), izrađen osnovni konzervatorski elaborat sa smjernicama za zakupca, dugoročni najam, garancija banke za nosioca projekta, prostori aktivno otvoreni i sadržajno popunjeni minimum 6 mjeseci u godini. vjerujte, ima investitora kulturnjaka, ima novca, ima fondova, ima ideja za sadržaje,.... samo nema druga strana sluha. hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. dali je Fortica data u zakup na 12 mjeseci ili na 3 mjeseca u natječaju?
    zašto nije otvorena za javnost nakon 3 mjeseca zakupa?
    zašto zakupac nije izašao nakon 3 mjeseca zakupa Fortice?
    tko je dao suglasnost da se zaključa nakon sezone?
    tko je dao suglasnost da se dadne privatniku kao skladište 12 mjeseci besplatno?
    čija je sada Fortica kada je zaključana?
    čije je skladište Fortica?

    OdgovoriIzbriši