subota, 21. lipnja 2014.

Tko su šupci koji su dozvoli rušenje internetskih sloboda u Hrvatskoj?


Izdaja osnovnih ljudski, internetskih, prava! Temeljem dokumenata koje je objavio zviždač Snowden, Hrvatska je jedna od sramotnih zemalja koja su SAD dozvolili presretanje internetskog prometa na svom području.
Radi se o najgrubljem narušavanju privatnosti. Za tajni nadzor potreban je sudski nalog, kad vam tajno čitaju pisma upućena poštom to je kazneno djelo, a za čitanje vaše e-pošte po nijma ne treba nikakav sudski nalog. 
I nemojte nasjedati na to da je tajnim dogovorom između Hrvatske i SAD dogovoreno da se ne prisluškuju hrvatski građani kad se to bez problema može uraditi na internetskim čvorištima izvan Hrvatske. To je Snowden jasno razotkrio. 
Snowdwn navodi da je NSA-a navela u dokumentu da je britanska obavještajna agencija samo u jednom danu uspjela skupiti 39 milijardi pojedinačnih informacija.
Inače samo pet zemalja može koristiti te informacije: SAD, Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland, a ostale zemlje kao Hrvatska samo su skinule gaće i nemaju uvid u bilo kakve podatke.


Više, uključivši dokumente, možete vidjeti na web stranici The Intercept. Topla prepruka: pročitajte knjigu Snowden: Dosjei, autor Luke Harding.

Nema komentara:

Objavi komentar