nedjelja, 26. veljače 2012.

Ribarska luka u Komiži i struka


U postupku ishođenja građevinske dozvole za ribarsku luku u Komiži, za planove i dokumentaciju, utrošeno je oko 4 milijuna kuna. Cijelokupna investicija teška je više od 160 milijuna kuna. 
Bivša vlada donijela je odluku o sufinanciranju projekta izgradnje ribarske luke. Valjda je struka procijenila da se radi se radi o projektu od državnog interesa. A kad se radi o struki onda je Miro Kučić, pomoćnik ministra poljoprivrede, u ribarstvu priznati autoritet. On kaže da luka nema osnovnih preduvjeta: broj ribarskih plovila, količina iskrcane ribe, blizina velikog potrošačkog centra, te blizina cestovne i ine infrastrukture. Njegovo je mišljenje da je bolje napraviti marinu za jahte. 
Jedna struka jedno, druga struka drugo o istome. Netko tu nije struka. Ili treba onima koji tvrde da se radi o projektu od državnog interesa zabraniti da se više time bave ili treba pomoćniku ministra dati nogu u dupe. I dok se kiruškim nožem ne razdvoji struka do nestruke nema nama izlaza iz duboke krize u koju smo zapali. 

Broj komentara: 12:

  1. "Struka" kaže ono šta kažu oni koji joj stave šolde u đep.

    OdgovoriIzbriši
  2. Gospodin Miro Kučić ima veliko dupe. I samo za njega je stručan. To je problem.
    Kada su uništavali najstariju tvornicu za ulov i preradu ribe u Komiži, gospodin Kučić je stručno u tome navijao i pomagao, jer mu je u interesu bilo da sačuva i gura tvornicu ribe na Braču. Sada Komiži treba uzeti Ribarsku luku jer "nema uvjeta", pa je opet sagraditi tamo gdje gospodin Kučić nađe da ima uvjete.
    Tako je bilo i s aerodromom, oko kojega se Višani i Komižani (točnije, njihove korumpirane tada HDZ-ove vlasti!) nisu mogli dogovorit hoće li biti sto metara prema Visu ili sto metara prema Komiži, pa dokle su se oni natezali, aerodrom se preselio na Hvar.
    To su ti "komiški/viški" gospodari života i smrti (Kučić je na žalost Komižana Komižanin!) kojima stvarno napokon netko jednom treba dati nogom u dupe.

    Inače, dupe imaju Srbi. Hrvati imaju guzice i stražnjice. Isto kao i miliOne, koji su u Hrvatskoj ipak milijUni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono O je sada i u postu U, al stilska figura ostaje ista :).

      Izbriši
  3. Ej, anonimac, moraš i ovdje ubacit netrpeljivost i impicat mržnju!
    Ograniči se na članak, komentiraj članak, razumi članak, po potrebi provjeri podatke članka - ili stoj kuco!

    Pozdrav,
    Choban


    Šjor Željko, meni se pari da nas vi tirate kontra robota! Čemu služi ta faza, ne fraza ? Neće ovde niko doć zafrkavat, pa nije potrebno da vas uvjerimo da nismo roboti! Ali po vama, ispada da i jesmo, inače kako opravdat : "upišite ove riječi"

    OdgovoriIzbriši
  4. pokušao sam izbaciti provjeru putem riječi i naštimati točno vrijeme pisanja komentara, pa molim provjeru da li sam uspio.

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo jedna prova...
    Choban

    OdgovoriIzbriši
  6. Evo jedna prova ...(po drugi put)
    Choban

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo prova po treći put!
    Choban
    (prvi put san pritiska na "anonimno" = ništa, samo se je tekst isprazni);
    (drugi put san pritiska na "objavi" = isto ka prvi put
    treći put san pritiska na "pregled" = pojavi se je tekst, i sad ćemo vidit oće li šta bit

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne znam 'ko ima milijone 'ko milijune, a 'ko dupe, 'ko stražnjicu.....ali znam da g.Vojković ima velika MUDA o svemu javno progovoriti (za razliku od anonimaca, pa i mene prvog)!!!! Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  9. Puno mi je drog ovi blog!
    Još bi veći voli, šjor Željko, da objavite vašu sliku, da bi vos moga sebi pripoznat i predstavit

    Choban

    OdgovoriIzbriši
  10. Boga mi, izgledate ka i vaše ideje: lipo -
    Sad ću vos moć pozdravit...
    Choban

    OdgovoriIzbriši