subota, 3. ožujka 2012.

ZAMP i šporet

Ako je propisano da ZAMP-u za svaki prodati rekorder, player, CD, DVD, PC itd. pripada lova (jer se na njimu sluša gazba), zašto autori kuharica ne dobiju lovu od svakog šporeta, jer se na njemu može kuhati po njihovim receptima?

4 komentara:

  1. Vjerujete li vi da ZAMP može pasti? Svi bi to voljeli, ali teško. Nešto poput HTV pretplste.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nemam ništa protiv zaštite autorskih prava, pa tako ni protiv ZAMP-a. Ali da ZAMP sam određuje na što će i koliko ubirati novca je protivno i tržištu i etici.

    OdgovoriIzbriši
  3. Inače, malo sam pojednostavio stvar: ZAMP ne dobiva novac od prodatog televizora, već postotak od od prihoda televizija i radija, od prodatog CD i DVD, PC, hard diska, rekoredera i plejera, od obrtnika i gospodarstvenika za slušanje radija u njihovom prostoru, od svih vrsta priredbi na kojima se izvodi glazba.....

    OdgovoriIzbriši
  4. Na to sam i ciljao. Sinoć čitam članak na indexu u kojem piše kako ZAMP naplačuje naknadu 3 puta za jedno te isto. http://www.index.hr/vijesti/clanak/sudski-vjestak-za-telekomunikacije-zamp-tri-puta-uzima-novac-za-istu-stvar-zato-je-sve-i-skuplje/602350.aspx

    A i totalno je nepošteno i nedemokratski da jedan ZAMP može na medij za pohranu podataka (cd, dvd...) ubirat dio. Davno je završila era kada su cd-i služili samo za snimanje muzike.

    OdgovoriIzbriši