petak, 6. srpnja 2012.

Gdje se skri kule Perast top


Da li su turisti radi motori ili motori radi turista ili gdje se sakrio top ispred viške kule Perasti. Uzalud trud ovih iz Parajdaza losta da stave u funkciju taj i okolni prostor, kad je sad zatrpan skuterima. Dok je bio samo štand izletničke agencije, može se reći da je i bio nekakav kompromis između potrebe da se radi i da se razgleda grad.
Stvarno mi nije jasno kako gradska uprava ne može  suvislo organizirati zbivanja u prostoru. Sasvim mi je jasan interes onih koji iznajmljuju skutere, sezona je kratka i moraju je što bolje iskoristiti. Dva mjeseca iznajmljuju, a onda su deset mjeseci u mirovanju. Treba im se omogućiti rad, ali ne na način da se skriva ono radi čega dolaze turisti. Prošlo je vrijeme kad je turistima bilo dovoljno more i sunce. Oko tog topa i kule snimljeno je na tisuće fotografija i dil su nečega što čini Vis turističkom destinacijom.
A i ovi što u cijev topa bacaju smeće, dati će mi sliku svoju. Trebalo bi ih sačekati i dobro rebnuti po džepu.


3 komentara:

  1. Jesu ceste radi auta ili radi štekata? Apsurd je da pola prometne trake zauzima štekat jednoga kafića. Kako da trotuar i riva uz more nisu dosta. Zamislimo da npr bejbi,kucica ili tamaris izbace red stolova na cestu?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kad se grodila riva siguro se ni grodila radi auti,i priko lita je promet na rivu zatvoren.Gurnji komentar je cisto zloba.

    OdgovoriIzbriši
  3. Promet na rivu nije zatvoren, samo ograničen.

    OdgovoriIzbriši