petak, 20. srpnja 2012.

Kad će Hrvatska dobiti ministra turizma?


Veljko Ostojić je, očito, samo istarski ministar turizma, a za ostatak države nije ga briga. Da je tako, razvidno je i iz njegovog lupetanja da otočani trebaju dignuti cijene smještaja, kako bi turistima cijena prijevoza brodovima izgledala jeftinija. Kao da oni neznaju da za cijenu prijevoza trajektom četveročlana obitelj, koja dolazi sa autom, može nekoliko dana ljetovati na kopnu. Još samo treba da kaže kako se trebaju kupovati skuplja vozila, pa da će nam benzin i cestarina izgledati jeftinije.
Grupa gostiju, koja mi je dolazili godinama, ove godine ljetuju na jedrilici. Izračunali su da im je to jeftinije nego plaćati apartman, cestarinu i prijevoz trajektom. Drugi gosti, koji su ranije dolazili autom, ove su godine došli vlakom, ako se to sporo drndalo može zvati vlakom. A slijedeće će svi put Turske ili negdje drugdje. A veleumni ministar preporučuje povećanje cijena, pa da ne dođu ni oni koji su i pored preskupog trajekta došli na otok. 

2 komentara:

  1. Imamo mi sličnu politiku turizma i na našem otoku od strane naše vlasti, ne treba nam ministar da bi vidili kako sve ide nizbrdo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sramota je da svi otočni gradonačelnici/ce nisu odmah reagirali na takvu skandaloznu izjavu koja je atak na zdrav razum.

    OdgovoriIzbriši