subota, 28. srpnja 2012.

Tamara Obrovac & Transhistria enseble


Sinoć su, u Ljetnom kinu Vis, sjajan koncert održali Tamara Obrovac i Transhistria enseble: Uroš Rakovec, gitara i mandolina, Žiga Golob, kontrabas, oba iz Slovenije, Fausto Beccalossi, harmonika, iz Italije i Krunoslav Levačić, bubnjevi, iz Hrvatske.
Da Tamara sa svojim superiornim glasom (kojeg koristi i kao glazbalo) može što hoće, znao sam i prije, ali doživjeti je na koncertu je nešto posebno. A Transhistria, priča za sebe,.....genijalci!
Zadnja pjesma........pismo pišem, tinta mi se proli.........bila je koncertni vrh vrhova.

Broj komentara: 10:

  1. Čujem da je bilo 50ak ljudi, i to zajedno sa osobljem. Na visu nema nikoga (ne računam jahtaše), pa je stoga stvarno točan (ali u drugom smislu) kežićev naslov na blogu od prije 20ak dana: "VIS: Ni Zrče, ni Hvar"!

    OdgovoriIzbriši
  2. komentar sa facebooka (osoba bila nazočna na koncertu): "izbrojanih 55 sa 5novinara blogera fotografa...ajajaj....a.a.j.j."
    Viški turistički djelatnici se žale na sezonu, a mi guramo "kulturni turizam". Za koga i do kad?

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro vi sve razumijete, za daljna pojašnjenja se obratite u grad svakog prvog ponedjeljka u mjesecu ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a i moga bi ovaj put otići, ajde siti me u ponedjeljak :)

      Izbriši
  4. Tribalo je pri nego je se pozvalo komparirat koliko će koštat ovi koncertza i kolikima će se to svidit. Da su to oni koji za to primaju plaću napravili, ovoga koncerta ne bi bilo

    OdgovoriIzbriši
  5. Supruga I ja smo htjeli i željeli otići na koncert. Tamara pjeva za dušu, a nama nakon duge zime i otvorenog tipa zatvora na otoku, bilo bi lijepo na koncetu. Međutim, 120-160 kuna je nekima malo, a nekima puno (vidljivo sve iz broja posjete koncertu tko su koji u većini u /na Visu). Pitanje glasi tko je pokrovitelj koncerta, tko je platio koncert,gdje se pogriješilo i tko je odgovoran?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, 120/160 kuna, pa i više ako se ima odraslo dijete, danas nije lako platiti. Pogotovo višanima kojima je bilo kakvo zaposlenje nedostižno.
      Točne podatke nemam, ali ako dobro pamtim bio je raspisan natječaj za "viško ljeto" u visini cca 160.000 kuna. Za taj novac se ne može dovesti i Kaki King, Tamara, Chipse i druge. Tako da je i normalno da su za neke koncerte uveli i karte. A onda ima manje svita, mada ni sinoć na besplatnom koncertu nije bilo neke posjete. I tako, sve to ide u krug. Previše se loših poteza vuklo zadnjih pedesetak godina i na Visu i izvan njega.
      A nema vizije za naprid, niti volje za ostvarivanje javnog interesa.

      Izbriši
  6. Zar baš uvijek čaša mora biti do pola prazna,zar stalno moramo tražiti dlaku u jaju?!!Mučno mi je od crnjaka.Teška su vremena,znam,ali bilo je i težih.
    U krizama je jako važno sačuvati mentalno zdravlje!
    Čaša može biti i do pola puna,razmislite!

    OdgovoriIzbriši
  7. ni nama čaša poluprozna nego PRAZNA!!

    OdgovoriIzbriši